Woningbouw


Robuust Oud-Alblas

Visie Oud-Alblas

Verdere informatie volgt...Jonker

Stedenbouwkundig plan Alblasserdam

Verdere informatie volgt...Ottoland

CPO Project Ottoland

Verdere informatie volgt...Rhoon

Inrichtingsplan woonerf Rhoon

Voor Bongers Architecten heeft UP een inrichtingsplan gemaakt voor een woonerf in Rhoon. Met name de overgangen van openbaar-privé zijn meegenomen in het inrichtingsplan. Dit betekende natuurlijke oevers naar het water en groene erfafscheidingen. 

De eilanden in deze ontwikkeling zijn uitermate geschikt om kleine buurtjes te creëren. De eerste gescheiden eilanden met 3 woningen zijn nu gekoppeld. Hierdoor ontstond een kans om een semi-private vlonder te realiseren en een plek voor bijvoorbeeld een buurtbarbecue. 

 

Opdrachtgever: Bongers Architecten BNA

Periode: 2018Bomenbank

Transformatie voormalige bomenkwekerij

De bomenbank in Bleskensgraaf is een 40 jaar oud bedrijf wat van origine een dochterbedrijf was van Mostert de Winter, 40 jaar geleden het grootste groenbedrijf van Nederland. Op deze bijzondere locatie deed de kans zich voor een klein aantal particuliere woningen te realiseren en een 4-tal zorgwoningen. UP heeft de bestaande bomen behouden en zo veel mogelijk ingepast in de verkaveling. Natuur en mens verweven was onze uitdaging, het resultaat is een uniek woonmilieu op een historische locatie.  


Opdrachtgever: Villa Buitenhuis B.V.
Periode: 2019Hof van IJssel

Stedenbouwkundig plan Ouderkerk aan den IJssel

Verdere informatie volgt...Bomenkweek

Verkavelingsstudie Opijnen

Het ontwerp refereert sterk aan de historie van de woonkern Opijnen. De ontsluitingswegen van het dorp hebben zichzelf altijd onderscheiden door een uitstraling en gebruiksfunctie te hebben wat kenmerkend is voor een agrarisch lint. We kiezen duidelijk voor een landelijk uitstraling waarbij de sfeer van het profiel totaal verandert. De woningen hebben ruime kavels zodat zichtlijnen vanuit de bestaande wijk en de Slotstraat mogelijk zijn richting de kersenkwekerij en het achterliggende landschap. De typologie schuurwoning gemixt met de Zweeds home filosofie zou goed aansluiten bij het ontwerp en het gebruik van bijgebouwen is niet uitgesloten zolang zichtlijnen blijven bestaan. 

 

Opdrachtgever: Bongers Architecten BNA 

Periode: 2018 Benader UP voor stedenbouwkundige opgave en diverse vormen van project management. Wij houden ons bezig met een breed scala aan opdrachten die zeer van elkaar verschillen, voor interesse in onze werkzaamheden kunt u contact met ons opnemen.